Belga, aszalt szilvás nyúl, barnasörrel

Posted on Updated on

Konijn%20met%20pruimenIgazi belga, karácsonyi klasszikus ez a nyúlragu. A sör és az aszalt szilva adja meg a bukéját.

Hozzávalók: 1 db fiatal nyúl, 2 hagyma, 1 póréhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 100 gr liszt, 2-3 ek vaj, 2 ek olaj, 1 ek málnás borecet (babér, kakukkfű, petrezselyem), 1 üveg belga, barnasör pl Leffe, gyöngyhagyma (nem feltétlenül), 100 gr füstölt sonka, 8 db aszalt szilva, vaj, só, bors

Elkészítése: Áztassuk be a szilvát a sörbe 1 órára. Készítsük elő a nyulat, vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk és hempergessük meg a lisztben. Hevítsük fel az olaj és a vaj keverékét egy lábosban, helyezzük rá a feldarabolt nyulat és pirítsuk meg mindkét oldalukon, majd amikor aranybarna színt kap vegyük ki és tegyük félre. Pirítsuk meg a füstölt sonkát ugyanebben a zsiradékban, kb 5 perc alatt. Dobjuk mellé a hagymát, fokhagymát, és pirítsuk kb. 7 percig. Helyezzük vissza a nyulat és pároljuk vagy 3-4 percig Készítsünk egy csokrot a friss babérlevélből, kakukkfűből és rozmaringból, tegyük a párolódó nyúl mellé és öntsük rá fokozatosan a sört, a szilvával együtt. Fedjük le és hagyjuk lassú tűzön, csendesen főni kb. 1 órán keresztül. Időnként felönthetjük egy kis vízzel, nehogy odaégjen. Tálalás előtt melegítjük fel újra a húst, ha szükséges, a sörös szószt besűríthetjük egy kevés kukoricaliszttel. Sózzuk, borsozzuk, főtt burgonyával vagy krokettel.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s