Grillezett lila kelbimbó sült polentával

Posted on

Trauschitz 2014 006Az első adventi hétvégén ezt a finomságot ettük: sütőben sült, lila kelbimbót, sült polentával

Hozzávalók: 400 gr kelbimbó, 2 db sárgarépa, 3 ek olaj vagy vaj, só, bors, 2 kk majoránna, balzsamecet

a polentához: 400 ml tej, 125 gr polenta, 2 dkg vaj, 2 db tojás, só, 10 dkg parmezán sajt

A kelbimbó elkészítése: Megtisztítjuk a sárgarépákat és karikákra vágjukA kelbimbókat félbevágjuk. Uzsonnás zacskóba töltjük, amiben sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Jól összeforgatjuk. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük, és lefelé fordítjuk. Megszórjuk bőven majoránnával és meglocsoljuk a balzsamecettel, 220 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük..

A polenta elkészítése: A tejet öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a sót, borsot és forraljuk fel. Öntsük bele a polentát és főzzük állandóan keverve, megállás nélkül 15 percig. Ezután húzzuk le a tűzhelyről, adjuk hozzá a vajat, reszeljük rá a parmezán sajtot és üssük bele a tojássárgáját, majd a jól összedolgozott masszát terítsük ki egy zsírpapírral vagy fóliával kibélelt tepsin. Vágjunk ki a polentából csillag és fenyőformájú adagokat. Amikor kihűlt a polenta forró oliva olajban fritőrizáljuk.Trauschitz 2014 024

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s