A kísértések hónapja avagy a legédesebb szezon

Posted on Updated on

2014 Xmas in Belgium and France 011Már több, mint egy hónapja azon ötölök, hogy mi is legyen a karácsonyi menü a család és a meghívott barátok számára. Tavaly karalábé krémleves volt, mustáros-mézes, kapros füstölt lazac, bagettel, a főétel szarvasvadas, házilag készített cranberry lekvárral és zsemlegombóccal. A desszert büfé szenzációja a fenyőmagos Pinocchio keksz lett, amit ajándékba is kaptak a vendégek, csinos, kerek fémdobozkákban.Neuschweinstein 076

A tervezett idei menü

Ínyencbüfé

Eőételek: Pezsgő, tenger gyümölcseivel: surimi, majonézes grapefruittal, fokhagymás-gyömbéres tigrisrák brosettek, édeskömény krémleves, fűszeres crostinival, sushi, japán uborka salátával.

Ezeken kívül friss zellerszár gorgonzola krémmel, ropogós római saláta (joghurtos mártogatóval), friss uborka, endívia pikáns, rokfortsajtos dipbe mártva egészítik még ki az ínyenc büfé kínálatot, amíg asztalhoz nem ülünk.

A főétel: 1 nagy szelet belga marhaszték/személyenként, kívánság szerint jól átsütve vagy véresen, túrós krokettel és béarnaise-zel leöntött galambbegy salátával_h1080_w1920_m6_ofalse_lfalse

Az édesbüfé

Tejszínes tojáslikőr puncs a nőknek, 20 éves portói bor a férfiaknak, mandulás-narancsos kekszek, cranberrys és pisztáciás rocher ferrerók, egy 3 emeletes tartón szépen elrendezve. Egyik sorban szenvedély gyümölcse, áfonya, citrus gyümölcsök, a másikon a német kislovag-csipkézett springerle keksz és persze a legfinomabb belga csokitorták kínálgatják majd magukat. A recepteket később teszem majd közzé, addig is jó sürgölődést kívánok mindenkinek!

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s