Hesszeni almaborospite

Posted on Updated on

Hessische_Apfelweintorte__2_Hozzávalók a tésztához: 250 gr liszt, 125 gr vaj, 100 gr cukor, 1 tojás, 1 1/2 kk sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 ek víz

A töltelékhez: 1,5 kg alma, 2 tasak tejszínes vaníliás pudingpor (Dr Oetker), 750 ml almabor, 200 gr cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 400 ml tejszín, 1-2 tasak habfixáló, 3 ek csokireszelék

Az almát megmossuk, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés módja:

A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, tej helyett 600 ml almaborral és 200 g cukorral felfőzzük. Az almadarabokat a még forró pudinghoz keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzá adagoljuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon vékony lappá nyújtjuk, majd az előkészített sütőformába fektetjük úgy, hogy a tészta széle a forma oldalára 3-4 cm magasan felfeküdjön. A tésztát néhányszor villával megszurkáljuk, majd a kihűlt almás puding-krémet a tésztára borítjuk, a tetejét elsimítjuk. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt 170°C (előmelegítve) 60 perc alatt megsütjük.

A kész süteményt sütőrácsra téve a formában 15 percet állni hagyjuk, majd a sütőkeretet eltávolítva megvárjuk míg kihűl. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a kihűlt sütemény tetején egyenletesen elosztjuk, majd kevés csokireszelékkel meghintve díszítjük (vagy rácsorgathatunk egy kis almaboros levet). hessische

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s