Olasz ratatouille

Posted on

Partnachklamm-Partenkirchen 019Gombás, padlizsános, cukkinis tészta parmezánnal

Hozzávalók: 4 ek oliva olaj, 1 nagy db padlizsán, 1 közepes db cukkini, 250 gr champignon, 1 közepes hagyma, 3 db friss paradicsom, 2.5 dl passzírozott paradicsom (vagy paradicsomszósz ketchup), 1 csapott ek cukor, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek bazsalikom, 2 ek oregánó, 2 ek kakukkfű

Elkészítése:

  1. Kevés olíva olajon megpirítjuk a megmosott, felkockázott padlizsánt és cukkinit. Sózzuk borsozzuk, majd bazsalikommal, kakukkfűvel és oregánóval ízesítjük. 3-5 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk és kettévágjuk.
  2. Közben külön lábosban megfőzzük a tésztát sós vízben (kb. 15 perc alatt megfő, aztán letakarva megpuhul, de főzés közben kóstolgassuk a tésztát).
  3. A maradék olajban, egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk először a gombát majd az apróra vágott, friss paradicsomot. Kicsit főzzük, majd a passzírozott paradicsomot is hozzáadjuk (passzírozott paradicsom helyett használhatunk sűrített paradicsom konzervet is). 1 kiskanál cukorral ízesítjük, ezzel ellensúlyozzuk a paradicsom savanykás ízét. Ízlés szerint egy kis vörös pesto (Bertolli) hozzáadásával aromásíthatjuk. Végül szórjuk meg a paradicsomszószt a maradék bazsalikommal és oregánóval. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha kész a szósz és a tészta is, akkor a tésztát beleforgatjuk a szószba, majd hozzáadjuk a sült padlizsánt és a cukkinit is. Egy nagy kanállal összekeverjük, majd mélytányérban, reszelt parmezán sajttal bőven megszórva és friss bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s