Csipkebogyóbor és csipkebogyólikőr

Posted on Updated on

Csipkebogyó borCsipkebogyóbor

Hozzávalók: 2 kg csipkebogyó, 5 liter víz, 2 kg cukor

A dércsípte csipkebogyót szárától és csumájától megtisztítjuk, megmossuk és nagy uborkásüvegbe vagy fazékba tesszük. A vízben a cukrot felforraljuk, langyosan ráöntjük a gyümölcsre és ruhával letakarva addig tartjuk középhőmérsékletű helyen, amíg a forrás befejeződik, a gyöngyözés megszűnik, kb 3-4 hét alatt. Ekkor leszűrjük, üvegekbe töltjük és bedugaszolva kamrában vagy pincében tartjuk. Minél tovább áll annál jobb.

Csipkebogyólikőr

Hozzávalók: 1 liter érett csipkebogyó, 3 liter, 40 fokos pálinka, 1 kg cukor vagy

1 kg csipkebogyó, 300 gr barna cukor, 4 szem szegfűszeg, 1 kk fahéj, 1 kk citromhéj, 1 kk narancshéj, 1,5 l konyak

A csipkebogyót összevagdaljuk és 5 literes uborkásüvegbe tesszük. Ráöntjük a pálinkát és a cukrot. 4 hétig szobahőmérsékleten jól lekötve érleljük. Az első napokban időnként összerázzuk. Finom szűrőpapíron átszűrjük, üvegekbe öntjük és jól ledugaszoljuk.CÉ-LA-VI_This-is-the-Life

Csipkebogyó koktél hong kongi módra

Hozzávalók: körtepüré, hibiszkusz szörp, barack likőr, bourbon, cashew dió szirup (elhagyható), 1 csipet chili, frissen préselt vérnarancs

Mindent keverjünk össze, habosítsuk fel a tetejét és tetszés szerint díszítve kínáljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s