Sütőtökben tálalt, fetás padlizsán

Posted on Updated on

Cortona 052

Hozzávalók: minden személyre 1 pici körte alakú sütőtök, 2 db padlizsán, só, 3 hagyma, 2 fokhagyma, oliva olaj, 30 dkg cseresznyeparadicsom, 2 ek petrezselyem, 1 kk kakukkfű, 1 kk fahéj, oregánó, bors, citrom, bazsalikom, feta sajt

Elkészítése: 1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg és hámozzuk meg a padlizsánt, vágjuk ketté majd sózzuk be. Hagyjuk állni 15 percig, majd itassuk le róla a sót konyhai törlőpapírral. Daraboljuk fel.

2. Kanalazzuk/vájjuk ki a mini sütőtökökből a magokat, a húsát tegyük félre (Nem kell meghámozni a sütőtököt).

3. 2 evőkanál olajban pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, a finomra vágott padlizsánt és a sütőtökhúst. Mossuk meg a paradicsomokat, szeleteljük fel és adjuk hozzá a párolt, hagymás, padlizsános keverékhez (kb. 3 percig). Szórjuk meg bőven fahéjjal, oregánóval, kakukkfűvel, sóval, borssal és petrezselyem zölddel.

4. Töltsük meg ezzel a töltelékkel, az előzetesen pár csepp olajjal belocsolt és zsemlemorzsával/pankóval megszórt kis tököket, végül kézzel morzsázzunk a tetejükre fetasajt darabokat. Toljuk be a sütőbe és süssük 220 fokon, 25- 30 percigCortona 051

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s