Tojás, chili paprika felhőben

Posted on Updated on

A Tojásrózsa, a legkönnyebb, egyben a legszenzációsabb recept, amit valaha is kipróbáltam. Ehhez a Low-carb mennyországhoz ugyanis nem kell más, mint tojás és pirítós, mégis olyan gyönyörű lesz, mintegy habköltemény (mintegy meringue cukor nélkül).

Az elkészítése pofonegyszerű: szét kell választani a tojásokat, majd fel kell verni a fehérjét kemény habbá. Ezután rá kell kanalazni egy pirítóskenyérre (kreatívkodhatunk pl. virágformát alakítunk ki, vagy kört, rombuszt), a közepére ügyesen rá kell helyezni a sárgáját, pl. úgy, hogy előzetesen az ujjunkkal csinálunk helyet a fehérjék közepén, én ezúttal egy kis üvegpohárral fúrtam ki a fehérjehabok közepét a sárgáják számára. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy betoljuk a sütőbe és süssük 5 percig (450 F/ 220 C-on sütjük). A sütésidő, attól függ, hogy folyékonyabban szeretjük-e a sárgáját-tükörtojást vagy jobban átsütve.

Ez az egyszerű elkészítésmódja a mennyei tojásoknak, de a receptet variálhatjuk, úgy, hogy a tojásfehérjéhez hozzáadunk még pár dolgot. Például én már készítettem tojást, chili paprikás felhőben, sült bacon szalonna morzsákkal, snidlinggel, tárkonnyal vagy medvehagymával megszórva etc. A határ a csillagos ég, illetve a felhők! Kellemes kísérletezést mindenkinek!Eggs-in chili clouds

Hozzávalók: 4 db tojás (szobahőmérsékletű), 1 db újhagyma vagy snidling apróra vágva, 1 ek parmezán sajt, reszelve, 2 csík bacon sonka, ropogósra sütve és apróra tördelve, 2 ek chili paprika szintén apróra vágva, 1 csipet bors

Elkészítése: melegítsük elő a sütőt 220 C-ra vagy 450 F. Süssük ki egy serpenyőben a bacon csíkokat, (egészben) a saját zsírjában, majd vágjuk fel, tördeljük ini-mini darabokra. Tegyük félre hűlni. Válasszuk szét a tojásokat, verjük fel kemény habbá a fehérjéket egy csipet sóval. Vigyázzunk a sárgájára, hogy lehetőleg egészben maradjanak. Reszeljük le a parmezán sajtot és óvatosan hajtogassuk bele a tojásfehérjébe. Adjuk hozzá a bacont meg a chili paprikát is. Vigyázzunk, hogy a keverés közben a hab nehogy elveszítse a habos állagát. A pirítósokat egy pogácsa szaggatóval szabjuk kerekre, majd béleljünk ki egy-egy porcelán muffin formát zsírpapírral és helyezzük el rajtuk a pirítósokat. Kanalazzuk rájuk a tojásfehérjéket, úgy, hogy a közepén hagyjunk egy lyukat. Süssük 3 percig az előmelegített sütőben, majd vegyük ki és pottyantsunk mindegyik adag “tojás menyország” közepébe egy-egy tojás sárgáját. Ezután toljuk vissza a sütőbe és süssük további 3-4 percig (ha kevésbé lágyan szeretjük, süthetjük tovább).October fest 2015 003

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s