Paprikás krumpli chorizóval és kolbásszal

Posted on

paprikás krumpliHozzávalók: 6-8 db burgonya, 2 fej hagyma, 1 spanyol vagy marokkói paprika, 100 gr chorizo, debreceni páros vagy egyéb kolbász, só, bors, pirospaprika, olaj, 1 db zöldségleveskocka

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, a paprikát meg hosszú csíkokra vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát, a paprikát és a felkarikázott kolbászt, meg a chorizót és mindent együtt megpirítunk. Amikor a chorizóból kisült a zsír, lehúzzuk a lábost a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Megkeverjük majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Az ételt sózzuk, borsozzuk, a leveskockát is hozzáadhatjuk, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul (Időnként felönthetjük vízzel, ha szükséges). Mély tányérba tesszük és petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel, és csemege vagy kovászos uborkával tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s