Brokkoliropogós

Posted on Updated on

aug 10-18 019Hozzávalók: 20 dkg főtt brokkoli, 4 db mogyoróhagyma, 10 dkg zabpehely vagy pankó, japán zsemlemorzsa, 2 tojás, 2 ek tej, 5 dkg reszelt sajt, apróra vágott petrezselyem, só, olaj

Elkészítése: A rózsákra szedett brokkolit, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük. Ezután leszűrjük róla a vizet és egy villával széttördeljük. A hagymákat apró kockákra vágjuk, s elkeverjük a villával áttört brokkolival, valamint a többi hozzávalóval. Mielőtt a pogácsákat kiszaggatnánk belőle legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely vagy zsemlemorzsa megszívja magát. Ha ezután is túl laza a keverék, liszttel vagy zsemlemorzsával beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Végül egy-egy evőkanálnyi adagot lapos koronggá formálunk, s forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Karikára vágott csemege uborkával és vad bazsalikommal vagy korianderes, savanyú uborkávalkorianderes uborkasaláta lágy tojással és sóskaecettel és balzsamecetes vízben főtt lágy tojással kínáljuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s