Tökspagetti kaporhabbal

Posted on

töksaláta kaporhabbalHozzávalók: 80 dkg gyalult vagy spirálvágóval spagettizett főzőtök/cukkini, 1 evőkanál olívaolaj, 1 fej hagyma, 1 db citrom leve, 1 csokor kapor vagy 4 szál csombor (borsikafű), pár szem kapribogyó

A kaporhabhoz: 1 csokor friss kapor, 1 dl zöldség alaplé, 2 dl tejszín, 1 db zselatinlap

Elkészítése: A durvára gyalult tököt megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk. Majd alaposan kinyomkodjuk, szűrőn lecsöpögtetjük. A citrom levét hozzákeverjük az oliva olajhoz, jól összekeverjük, majd ráöntjük a tökspagettire. Ezután néhány órára behűtjük.

A kaporhab elkészítése: az 1 dl zöldség alaplevet és az 1 kis csomag friss kaprot összeturmixszoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a zselatint, majd kemény habot verünk belőle. A kaporhab habszifonban is elkészíthető, amihez a hozzávalókat a fentiek szerint kell összedolgozni, majd beleönteni a habszifonba, egy patront rácsavarva tálalásig a hűtőben kell tárolni legalább 2 óra hosszat.

A tökspagetti nagyon finom és mutatós előétel vagy salátaként kínálható, kapribogyóval megszórva, de magában fogyasztva, vagy sült húsokkal tálalva is kitűnő.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s