Paradicsomleves fritőrizált bazsalikom levéllel

Posted on Updated on

Fák virágok 009Hozzávalók: 1 db kis hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél csomag leveszöldség, 2 ek oliva olaj, 1 db konzerv paradicsompüré, 425 ml darabolt paradicsom, konzervben (én frisset használtam), 3 bazsalikom ág, 1 db babérlevél, 200 ml tejszín, só, bors, 1 csipet cukor

bazsalikom levelek, 100 ml olaj, tempura+víz

Elkészítése: Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, vágjuk fel apróra. Tisztítsuk meg a leveszöldségeket és szintén daraboljuk fel. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy lábosban és pirítsuk meg benne a zöldségeket, először a hagymát és a fokhagymát, majd a többit is. Sűrítsük be egy kiskanál liszttel majd öntsük rá darabolt paradicsomokat meg a sűrített paradicsompürét. Fűszerezzük a bazsalikommal és a babérral, öntsük rá leveskockából főzött levest meg a 2 dl tejszínt és az egészet főzzük 20 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak, ízesítsük a levest egy kiskanál cukorral, borssal, sóval, majd pürésítsük egy botmixerrel.

A bazsalikom leveleket mártsuk bele kevés vízzel összekevert tempurába és süssük ki 2 perc alatt forró olajban. A levest ezekkel a fritőrizált bazsalikom levelekkel kínáljuk.Fák virágok 007

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s