Rebarbara-eper-alma kompót amarettini morzsával

Posted on Updated on

mixed 2015 June 027Alma-eper-rebarbara kompót, amarettini morzsával és vaníliás túrógaluskával, igazi nyári nyalánkság, ráadásul sütés nélkül, 30 perc alatt kész.

Hozzávalók: 350 gr alma, 300 gr rebarbara, 200 gr eper, 3 ek cukor, 1 ek citromlé, 40 gr amarettini, 1 ek vaj, 1 ek zabpehely, 200 gr túró, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kk vaníliapuding

Elkészítése:

  1. Mossunk meg és hámozzunk meg 350 gramm almát, csumázzuk ki és vágjuk fel apróra. Pucoljuk meg a 300 gramm rebarbarát és vágjuk 1 centiméteres darabokra. Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba és adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot és 1 evőkanál citromlevet. Lefedve főzzük kb. 10-15 percig.
  2. Az 1 kiskanál vaniliapudingporhoz keverjünk hozzá 1 evőkanál vizet vagy tejet, majd ezzel sűrítsük be a kompótot.
  3. Törjük össze egy sodrófával a nejlon zacskóba szórt amarettini kekszet, majd tegyünk 1 evőkanál vajat egy serpenyőbe adjuk hozzá a durvára tördelt amarettinit és pirítsuk meg az 1 evőkanál zabpehellyel együtt.
  4. Ízesítsük a friss túrót 2 csomag vaníliás cukorral meg 1 evőkanál citromlével és jól keverjük össze. Tegyük a kompótót egy nagy üvegtálba vagy kompótostálba szórjuk meg a pirított amarettinivel majd két kiskanállal formázzunk rá a túróból galuskákat és már tálalhatjuk is.mixed 2015 June 032
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s