Borókabogyókérges borjúsült, zsenge sárgarépával és sült burgonyával

Posted on

Food 2015 June 028Hozzávalók: 25 dkg borókabogyó, 1,2 kg borjúbélszín, 2 csomag friss répa, 100 ml olivaolaj, só, bors, 80 ml Gin, 200 ml bouillon, 30 gr vaj

Elkészítése: Előző nap a borókabogyót tördeljük össze egy mozsárban és nyomkodjuk rá a húsra, majd csomagoljuk be szorosan egy fóliába és hagyjuk állni 24 órát a hűtőben.

Másnap, melegítsük elő a sütőt 180 fokra, pucoljuk meg a sárgarépát és rendezzük el egy zsírpapírral kibélelt tepsin. Locsoljuk meg az oliva olaj felével. A húst sózzuk, borsozzuk majd öntözzük meg a maradék olivaolajjal és csomagoljuk be fóliába. Helyezzük el a tepsin, tegyük mellé a sárgarépákat is. Toljuk be a tepsit a sütőbe és süssünk mindent együtt 35-40 percig, a répákat időnként forgassuk át.

Vegyük ki a húst a sütőből, csomagoljuk ki a fóliából és tegyük ki egy tányérra. Hagyjuk állni 15 percig.

Öntsük egy serpenyőbe a gint, forraljuk fel majd adjuk hozzá a 2 dl leveskockából főzött levet és forraljuk fel megint. Befejezésül tegyük hozzá a 30 gramm vajat. Ha szükséges egy kis kanál liszttel vagy kukoricakeményítővel sűrítsük be a szószt. Szeleteljük fel a húst és tegyük mellé a ropogós zöldségeket. A borókabogyóréteges borjúszeletet öntözzük meg bőven a szósszal, majd friss kenyérrel vagy bagettel adjuk az asztalra.Food 2015 June 031

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s