Capri saláta

Posted on

Naples 519A múlt héten ettem Capri szigetén ezt az isteni salátát. A Nápolyi öbölben Insalata caprese néven ismerik. A legfinomabb akkor, amikor frissen érett paradicsom kerül bele.

Hozzávalók: 2 db buffalo mozzarella, 4 db paradicsom, 1 csomag friss bazsalikom, fél kk nagy szemcséjű só, oliva olaj, kenyér

Elkészítése: Szeleteljük fel a 4 paradicsomot (6 személyre) meg a 2 mozzarellát. Rendezzük el a tányérokon. Szórjuk meg nagy szemcséjű sóval (őrölt borssal) és locsoljuk meg oliva olajjal. Díszítsük friss bazsalikom levelekkel.

Készítsük el hozzá a bruschettákat: dörzsöljük be a kenyér vagy ciabatta szeletek tetejét fokhagymával, enyhén sózzuk meg, majd helyezzük rá egy zsírpapírral kibélelt tepsire. Locsoljuk meg mindegyiket enyhén oliva olajjal és süssük pár perc alatt ropogósra.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s