Tarzán rántott hús

Posted on

Zilike 2015 052Megenne most egy ropogós bécsi szeletet, akkorát, ami lelóg a tányérról? Természetesen borjúból. Vagy inkább vágyik egy milliméter vékonyságú sertéskarajra, klasszikus trióban panírozva, aranybarnára sütve, citrommal és petrezselyemmel körítve? Netán meg akarja tudni, hogy milyen a rántott húsok ősanyja, a milánói sertésszeletet kapribogyóval, szardellával és uborkával? Ja, hogy mindezeket már kipróbálta? Akkor melegen ajánlanám a Tarzán schnitzelt kókuszreszelékes panírban. Mi, hogy ez durván hangzik, mert Tarzán nyersen szerette a vadhúsokat, mindenféle cicoma nélkül? Akkor egyen pulykahúst párizsiasan, bárányschnitzelt kelbimbóval, meg zsályás-csirkés cordon bleue-t kecskesajttal töltve, rozmaringos burgonyával! Nos, hogy ezek után mégis egy igazi bajor rántott szeletre éhezett meg majonézes-ecetes burgonya salátával? Míg eldönti végre mit akar, íme pár kiváló rántotthús recept:

Rántott hús á la milanese

Hozzávalók: 3 db paradicsom, 2 hagyma, 1 fokhagyma, 150 gr gomba, 2-3 zsálya, 125 gr fekete olajbogyó, 2 ek olaj, 3 ek vaj, csipet cukor, só, bors, sertéskaraj, 8 sonka, 5 ek liszt, 2 tojás, 3-4 ek zsemlemorzsa, 3 ek parmezán, biocitrom, rozmaring, 2 ek napraforgó olaj

1. Csináljunk egy kereszt alakú metszést a paradicsomok száránál és dobjuk be forrásban lévő vízbe 1 percre, majd szedjük le a héjukat. A hagymát, fokhagymát, gombát pucoljuk meg, vagdossuk apróra a zsályát. 2. Forrósítsuk fel az oliva olaj és vaj keveréket, dobjuk bele a hagymát meg a fokhagymát és pároljuk meg mindkettőt. Dobjuk melléjük a szintén megtisztított gombát, meg a paradicsomokat, a tetejüket szórjuk meg egy csipet cukorral. Sózzuk, borsozzuk meg a zöldségeket és pároljuk kb. 10 percig, végül 1 perccel a főzés befejezése előtt dobjuk rá a zöldségekre az olajbogyókat. 3. Készítsük elő a húst, vágjuk 1 cm-es vastagságúra, majd kloppfoljuk ki jó laposra, sózzuk, borsozzuk, helyezzünk mindegyikre 1 szelet Serrano sonkát, forgassuk meg lisztben. 4. Verjük fel a tojást, keverjük hozzá a a zsemlemorzsához a parmezán sajtot, a citromhéjat, meg a rozmaringot, majd a húst mártsuk a tojásba végül a zsemlemorzsába. 5. Süssük ki a húsokat forró olajban. A húst a gombás paradicsomszósszal és spagettivel adjuk asztalra.

Zsályás schnitzel rozmaringos burgonyával

Hozzávalók: 800 gr burgonya, 1 fokhagyma, só, bors, 4 ek oliva, 2 ág rozmaring, 750 gr brokkoli, 4 szelet vékony sertés, liszt, 2 kk mustármag, 4 szelet serrano sonka, 1-2 zsályaágacska, 2 ek vaj, szerecsendió, 2-3 zsír

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, pucoljuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel vagy vágjuk cikkelyekre. Készítsük el a marinádot a burgonyához: Préseljük át a fokhagymát, tegyük egy mély tálba, öntsük rá az olajat, ízesítsük sóval, borssal, rozmaringgal. Tegyük bele ebbe a marinádba a burgonyákat, majd miután jól összekevertük, rendezzük el egy zsírpapírral kibélelt tepsin, dobjunk rájuk pár citrom karikát, majd süssük 35 percig.

2. Szedjük rózsákra a brokkolit, majd főzzük 5 percig sós vízben.

3. A húst forgassuk bele a lisztbe, a másik oldalát pedig kenjük be mustárral, tegyük rá a sonkát, meg a friss zsályát, rögzítsük egy fogpiszkálóval.

4. A brokkolit szűrjük le, olvasszunk vajat egy serpenyőben majd dobjuk rá a brokkolit, szórjuk meg szerecsendióval, sóval, borssal. Süssük ki a húst ropogósra és a brokkolival meg a rozmaringos burgonyával szervírozzuk.

Két schnitzel csirkehúsból

Kecskesajttal töltött rántott csirke

Hozzávalók: 300 gr kecskesajt, 2 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 db napon szárított paradicsom, 2-3 kakukkfű ág, 2 ek oliva, vörösbor, só, bors, 4 db mellfilé, 1 ek baracklekvár, 2 szelet füstölt sonka, 75 gr kecskesajt, 4 ek vaj, 2-3 ek balzsamecet vagy vörösbor

1. A lencsét beáztatjuk hideg vízbe legalább 3 óra hosszára. Megtisztítjuk a fokhagymát, hagymát, répát, apróra vágjuk azokat, a szárított paradicsomot is felszeleteljük. Felhevítjük az olajat, beledobjuk a hagymát meg a fokhagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a paradicsomot és a leszűrt lencsét. Ráöntjük a bort, meg a leveskockából főtt húslevest és közepes lángon 30-40 percig főzzük. Közben rádobjuk a kakukkfűágat és ha kell utána sózzuk.

2. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és az egyik oldalát megkenjük baracklekvárral. A sonkát kettévágjuk és megpergetjük a durván megtördelt szemes borsban. A kecskesajtot ráhelyezzük mindegyik csirkemellre. Megszórjuk kakukkfűvel és összetekerjük (egy fogpiszkálóval megerősítjük).

3. Végül 3 evőkanál olaj-vaj keverékében megpirítjuk. Ha kész, a csirkeroládokat egy tányérra tesszük és a lencsefőzelékkel kínáljuk.

Tarzan schnitzel kókuszburokban

Hozzávalók: 800 gr csirkemellfilé, só, bors, 100 gr liszt, 2 tojás, 150 gr zsemlemorzsa, 50 gr kókusz reszelék, 3 ek olaj, 3 ek zsír, kókusz chips a díszítéshez

1. Szeleteljük fel a csirkemellfiléket vékonyan, sózzuk, borsozzuk. Készítsük ki a panírozáshoz szükséges lisztet, tojást, a zsemlemorzsához meg keverjük hozzá a kókusz reszeléket.

2. Ezután hempergessük meg a filéket a lisztben, utána klopfoljuk ki, majd mártsuk bele a tojásba és végül a kókuszos zsemlemorzsába.

3. Süssük ki a húst az olaj és zsír keverékében (3 perc alatt mindkét oldalon). Ketchuppel és citromgerezddel, meg kókuszos chipsszel hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Steckerl fish 008

 


 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s