Epres-diós pite

Posted on Updated on

Strawberry pie 023Hozzávalók: 10 dkg margarin, 10 dkg barna cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 2 egész tojás, 1 evőkanál tejföl vagy tejszín, fél citrom reszelt héja, 5 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1/2 kávéskanál sütőpor, 15 dkg eper, 1 csapott evőkanál búzadara

Az epret megmossuk, a szárát levágjuk és egy konyhai papírtörlővel leszárogatjuk róla a vizet. A vajat a cukorral, meg a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt/tejszínt, a reszelt citrom héját és tovább keverjük. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát meg a sütőport. A margarinos masszához hozzáadjuk a darált diót és beleszitáljuk a lisztes keveréket. A tepsit kikenjük margarinnal vagy kibéleljük egy zsírpapírral. A kisebb epreket négybe vágjuk, a nagyobb szemeket hatba és összeforgatjuk a búzadarával. A jól összedolgozott tésztát szétterítjük a tepsiben, a tetejét egyenletesre simítjuk, végül az epreket belenyomkodjuk. Betoljuk a 180 fokos előmelegített sütőbe, ahol 30-35 perc alatt kész.Strawberry pie 025

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s