Zürichi paradicsomleves

Posted on Updated on

Retek 007Egy evőkanál étolajban néhány percig pároljunk 1-2 finom szeletekre vágott hagymát, egy gerezd fokhagymát, 3/4 kg apróra vágott paradicsomot. Miután megpároltuk, hintsük meg egy evőkanál liszttel, eresszük fel vízzel és keverjük simára. Dobjunk bele 1 leveskockát, hagyjuk felforrni, majd 10-15 percig főzzük lassú lángon. Ízesíthetjük majoránnával vagy tárkonnyal.

Egy másik fazékban keverjünk össze negyed liter tejszínt, 10 dkg reszelt sajttal és egy tojásfehérjével. Adjunk hozzá egy keveset a levesből, keverjük össze alaposan, majd öntsük az egészet a leveshez, de már nem szabad forrnia.

A friss paradicsom helyett konzerv paradicsomból is készíthetjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s