Húsvéti büféasztal skandináv stílusban

Posted on Updated on

the 50 shades of the gray 061Pármai sonka tojással

Hozzávalók 8 darabhoz: 8 szelet pármai sonka, olaj, 8 db tojás, 2 db paradicsom, snidling, só, bors

Melegítsük elő a sütőt 225 fokra, kenjük be a muffin formákat olajjal, helyezzük el benne a sonkát, de úgy, hogy kilógjon a fele, hogy a végén majd rá tudjuk hajtani a tetejére. Ezután helyezzünk rá 1 szelet paradicsomot, majd verjük fel a tojásokat, mint ahogy a rántottához szoktuk, sózzuk meg (enyhén) és borsozzuk, majd öntsük rá a paradicsom szeletekre. Végezetül hajtsuk rá mindegyikre óvatosan a sonkát. Helyezzük el a tepsin és süssük 15 percig. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel és snidlinggel. Különösen mutatós, ha tojás formában sütjük ki.

Bagel füstölt lazaccal

Hozzávalók: 4-6 bagel, 6-8 szelet füstölt lazac, 1 doboz kenősajt, 1 csokor friss kapor, jéghegy saláta, 1 lila hagyma, snidling

Vágjuk ketté a bageleket vagy mini burgereket. Keverjük bele a friss, apróra vágott kaprot a Philadelphia sajtkrémbe, kenjük meg vele a bageleket majd helyezzük rá a lazacszeleteket. Karikázzuk fel a lilahagymát, julienezzük a salátát és helyezzük ezeket is a bagel közepébe.

Tojás alakú zsömle

Hozzávalók: 50 gr élesztő, 500 ml meleg víz, 125 gr vaj, 150 ml víz, só, 500 gr liszt, 2 tojás, plusz 1 extra tojás

Melegítsük elő a sütőt 225 fokra. Az élesztőt futassuk fel a meleg vízben, a vajat adjuk hozzá a hideg vízhez, majd öntsük hozzá az élesztős vizet. Adjuk hozzá a lisztet a tojást a sót etc. Osszuk szét 12-15 egyenlő nagyságúra a tésztát, és helyezzük el a tepsin. Toljuk be a sütőbe és süssük 15 percig, ezután kenjük meg a tetejüket a tojással és süssük még 15 percig.

Rozmaringos krumpli

12-16 db krumpli, oliva olaj, friss rozmaring, fél citrom leve, tengeri só

Mossuk meg jól a burgonyákat és keféljük le róla a földet. Ezután negyedeljük héjastul. Csavarjuk bele az oliva olajba a fél citrom levét és ízesítsük őrölt rozmaringgal. Helyezzük el egy sütőpapírral kibélelt tepsin a félbevágott burgonyákat. Szórjuk meg nagy tengeri só darabokkal és süssük 200 fokon 30 percig.

Diós brownie

Hozzávalók: 100 gr dió, 4 tojás, 300 gr cukor, 140 gr vaj, vaníliarúd, 140 gr liszt, 75 gr kakaó, 100 gr csoki

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és pörköljük meg a diót kb. 10 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarúdból kikapart vaníliát, meg az olvasztott vajat. A liszthez keverjük hozzá a kakaót majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. A brownie alapot öntsük egy tortaformába és süssük ki 220 fokon 25 perc alatt. Olvasszunk fel 10 db After Eight mentolos csokit és vonjuk be vele a browniek tetejét. Vágjunk négyzet vagy rombusz alakú browniekat és helyezzünk mindegyik tetejére egy-egy vagy fél pörkölt diót.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s