Túrós palacsinta mandarinnal

Posted on Updated on

 

2015 february 021Hozzávalók: 85 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás + 1 sárgája, só, liszt,

400 gr túró, 70 gr cukor, 1 ek vaníliás cukor

7 db mandarin, 1 ek keményítő, 2 ek vaj, 25 gr porcukor 100 gr tejföl

Elkészítése:

A tejből, lisztből, vaníliás cukorból, a 2 tojás és 1 csipet só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk, majd félre tesszük és 30 percig állni hagyjuk.

A túrós töltelékhez a túrót 50 gr cukorral meg vaníliás cukorral ízesítjük.

Meghámozzuk a mandarinokat és felvágjuk. A gyümölcshúshoz adunk 2 ek mandarinlevet, 25 gr cukrot és a keményítőt, majd jól összekeverjük. Feltesszük főni egy lábosban a mandarint, de csak addig főzzük, amíg egyet rottyan. Aromásíthatjuk Mandarin Napóleonnal.

A vajat forrósítsuk fel egy palacsintasütőben és süssünk a tésztából 4 palacsintát.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, a palacsintákat kenjük meg a túróval, tekerjük össze és helyezzük egy kivajazott üvegtálba. A tojás sárgáját keverjük össze a porcukorral meg a tejföllel és öntsük rá a palacsintákra. Toljuk be az előmelegített sütőbe a palacsintákat és süssük 10 percig. Tálalás előtt szitáljuk rá a maradék porcukrot, és kínáljuk mandarin kompóttal.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s