Brokkolis lepény

Posted on Updated on

2015 february 002Hozzávalók: 1 db brokkoli rózsa, 2 db sárgarépa, 150 gr mandula, só, bors, szerecsendió, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 tojás, 100 gr japán pankó (zsemlemorzsa), 100 gr parmezán sajt

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A brokkolit szedjük rózsáira, a répát tisztítsuk meg és karikázzuk fel. Tegyük fel főni a zöldségeket annyi vízben, amennyi ellepi. Dobjunk rá egy leves kockát. Csak 3 percig főzzük a zöldségeket, akkor leszűrjük, de a levet félre tesszük.

Keverjük össze a tejfölt, meg a tejszínt, adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk ki simára egy villával. Keverjük bele a brokkoli alól visszamaradt lébe a tejszínes levet. Rendezzük el a brokkoli rózsákat egy tűzálló jénai tálban a sárgarépával együtt. Öntsük rá a tejszínes keveréket. Reszeljük le a parmezánt és keverjük össze a japán pankómorzsával. Szórjuk meg ezzel és a mandulával a brokkoli tetejét. Toljuk be a sütőbe és süssük 20 percig vagy addig, amíg szép ropogósra nem sült a brokkoli teteje. Lehet magában egytálételként enni vagy köretként halhoz, csirkéhez.2015 february 004

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s