Marinádozott lazac pakcsojjal (bordás kel)

Posted on Updated on

Venice 004Ez a low carb (nem nocarb) recept hihetetlen egyszerű, de mégis ütős, pozítiv értelemben, mert a fokhagymás-mézes-szójás marinádtól a lazac olyan fantasztikus ízű lesz, hogy még aki utálja a halat az is megszereti, nem beszélve a szezámmaggal megszórt bordás kelről! Na kezdjünk is hozzá azonnal!

Hozzávalók:

A lazachoz: minden személyre 1 db friss lazacfilé, 2-3 gerezd fokhagyma, friss gyömbér lereszelve, 2-3 ek szója szósz, 1 db piros édes marokkói paprika, póréhagyma, 1 ek méz vagy narancslé, bors

A pakcsojhoz: 2 csomag pakcsoj, 6-8 szár, 2 ek olaj, 2 ek szezámolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tbsp Thai halszósz (elhagyható) 2 ek japán rizsecet vagy Choja kínai szilvabor, durvára tördelt amerikai mogyoró

Köret: 1 csomag rizstészta

A lazachoz készítsük el a marinádot: reszeljük le a friss gyömbért, a paprikát meg a fokhagymát, tegyük egy tálba. Kanalazzuk rá a szójaszószt meg a mézet vagy narancslevet és egy kevés vizet. Ebbe a lébe helyezzük el a szálkátlanított lazacfiléket (lehet jól zárható zacskóba is tenni). Tegyük a hűtőbe és hagyjuk állni 30 percet. Közben készítsük el a bordás kelt, amit miután alaposan megmostunk, vágjuk kisebb darabokra. Tegyünk a wokba egy kevés szezámolaj és növényi olaj keveréket, dobjuk bele a fokhagymát és süssük vagy 2 percig benne, majd távolítsuk el. Dobjuk bele az olajba a bordás kelt, ízesítsük 2 evőkanál szójaszósszal, öntsünk rá 2 dl vizet és adjuk hozzá a rizsecetet. Amikor a bordás kel megpuhult kb. 20 perc múlva szórjuk rá a szezámmagot. Pároljuk együtt még vagy 3 percig.

A lazac elkészítése: vegyük ki a lazacfiléket a marinádból. Forrósítsunk egy kevés olajat (2 evőkanálnyit) egy serpenyőben és kezdjük el benne párolni a lazacszeleteket. Öntsük rá a marinádot a lazacra, majd mérsékelt lángon pároljuk tovább még 5 percig illetve addig, amíg a lazac megsül. Főzzük ki a rizstésztát, vágjuk apróra az újhagymát, törjük durvára a megtisztított amerikai mogyorót.

Tegyük tányérra a lazacfilét, körítsük a bordás kellel és a tésztával. Szórjuk meg az újhagymával és a mogyoróval.Venice 008

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s