Currys csirke párolt sárgarépával

Posted on Updated on

Spain and France 2014 September 191Hozzávalók:

50 ml olaj

minden személyre 1 csirke comb vagy mellfilé

4 gerezd fokhagyma

1 db zucchini

6 db sárgarépa (500 g)

4 db hagyma

1 kisebb darab gyömbér

1 konzerv kókusztej

1 leveskocka

2 kk curry

só, bors

1 csokor koriander

Az elkészítés módja:

  1. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és pároljuk meg benne a hagymát, a fokhagymát, meg a gyömbért kb. 10 percig közepes lángon. Adjuk hozzá a felszeletelt répát és ízesítsük curryvel. Öntsük rá a kókusztejet, majd adjuk hozzá a felkarikázott cukkinit és öntsük rá a húslevest. Így pároljuk a zöldségeket továbbra is lefedve.
  2. Süssük ki a csirkét egy másik serpenyőben (egy kevés olajban, grillfűszerrel megszórva) kb. 25-30 perc alatt. Adjuk hozzá a zöldségeket és főzzünk mindent együtt még 10 percig fedő nélkül. A csirkét a curry szósszal leöntjük és rizzsel meg a párolt sárgarépa-cukkini kombóval tálaljuk, koriander levelekkel megszórva.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s