Gesztenyés kelbimbó leves

Posted on Updated on

Chestnut soup 001Hozzávalók: 200 gr kelbimbó

150 gr friss vagy fagyasztott gesztenye

2 gerezd fokhagyma

1 dl tej vagy tejszín

1 ek liszt

3 ek olaj és vaj keveréke

Az elkészítés módja:

Főzzük meg sós vízben a megtisztított gesztenyéket. Kevés vajban pároljuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított, negyedelt kelbimbót, amit egy kiskanál cukor hozzáadásával karamellizálunk. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel vízzel illetve az 1 leveskockából készített bouillonnal. Adjuk hozzá a kelbimbóhoz a gesztenyét és pároljuk együtt őket kb. 20-25 percig fedő alatt.

Készítsünk bechamelt a szokásos módon (a vajhoz adjunk 1 evőkanál lisztet és öntsük fel tejjel vagy tejszínnel. Sóval ízesítjük) Keverjünk hozzá a rántáshoz 1-2 kanál levest, majd a bechamelt öntsük hozzá a gesztenyés leveshez. A kész levest apróra tört dióval megszórva friss bazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk. Ha akarjuk pár kelbimbó kivételével a leves tartalmát összeturmixolhatjuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s