Fokhagyma krémleves sült tésztával

Posted on Updated on

Hozzávalók:

1 egész fej fokhagyma

4 db mogyoróhagyma

2 ek oliva olaj

50 ml fehér bor

600 ml zöldségkockából készült leves

250 ml tejszín

1 db babérlevél

40 gr vaj

200 gr kész tészta

Az elkészítés módja:

4 gerezd fokhagyma kivételével a többi gerezdet tisztítsuk meg és préseljük ki egy fokhagymanyomón. Pucoljuk meg a hagymákat és vágjuk fel apróra. Kezdjük el párolni az olivaolajban a hagymát és a fokhagymát a babérlevéllel együtt. Sózzuk, borsozzuk és öntsük rá a fehér bort. Várjunk addig, amíg a bor felforr és csak utána öntsük rá a zöldséglevest, végül a tejszínt. Amikor kész a leves úgy kb. 10 perc múlva, szűrjük le illetve paszírozzuk át egy szitán, öntsük vissza a lábosba és olvasszuk bele a vajat. Várjuk meg, amíg eloszlik.

Adagoljuk ki porcelán muffin vagy szuflé formákba a levest.

Nyújtsuk ki a tésztát és helyezzünk rá mindegyik muffin forma tetejére egy-egy kerekre vágott tésztaformát. A feleslegesen lenyúló tésztát vágjuk le egy késsel körkörösen. Mindegyik tészta tetejét kenjük be olajjal és helyezzünk rájuk egy-egy gerezd fokhagymát. Toljuk be a sütőbe a leveses tálikákat és süssük 180 fokon 10-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.garlic soup 001

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s