Fügés briós

Posted on Updated on

Spain and France 2014 September 361A tésztához

  • 3 dl tej vagy tejszín
  • 3 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek vaj (olvasztott)
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 3 db tojássárgája
  • 200 g szárított füge, citromhéj, 1 dl víz, 1 dl narancslé
  • A tetejére
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • Az elkészítés módja
  • A langyos tejet vagy tejszínt a sóval, pici cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ezután a hozzávalókat jól összedolgozzuk, és 10 percig dagasztjuk. 1 órát kelesztjük meleg helyen, majd átgyúrjuk. A szárított fügét apróra vágjuk, egy lábosban egy kevés víz és narancslé keverékében a hozzáreszelt citromhéjjal együtt kb. 5 percig főzzük (kb. addig, hogy a lé elpárologjon alóla). Ezután a kihűlt fügét a kinyújtott tésztára szórjuk, majd a brióst a képen látható alakúra formáljuk. Megint pihentetjük 1/2 órát, majd végül megkenjük a tojással, és megszórjuk a cukorral.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük (vagy 180 fokon 40 percig). Vajjal megkenve vagy extra füge hozzáadásával egy pohár friss tejjel vagy kávéval nagyon finom.

  •  

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s