Joghurtos szőlőtorta

Posted on Updated on

Foods and Parties 016Hozzávalók a töltelékhez és a díszítéshez

2,5 dl tejszín, 4 ek cukor, 30 dkg joghurt, 8 zselatinlap, 40 dkg szőlő, 1 cs. tortabevonó zselé 2,5 dl szőlőlé, 5 dkg szeletelt mandula, zöldtea por, menta

Hozzávalók a tésztához

7,5 dkg liszt, 1 csipet só, 2 tojás, 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj

Az elkészítés módja

A vajat és a cukrot habosra keverjük. A keményítőt és a tojást fokozatosan hozzáadjuk. A sót és a lisztet is hozzá keverjük. A tésztát egy 24 cm átmérőjű formába töltjük, és megsütjük 220 fokon 25 perc alatt.

A zselatinlapokat beáztatjuk. A joghurtot és a cukrot összekeverjük. A zselatint langyos vízben feloldjuk. A joghurtot folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük, majd lehűtjük.

A tejszínt keményre verjük, amikor sűrűsödni kezd, a joghurtot hozzáöntjük. Később, amikor a tortalap kihúlt ráöntjük és egyenletesen rásimítjuk. A szőlőszemeket megfelezzük, kimagozzuk, és rátesszük a megszilárdult krémre. Újra lehűtjük. Végül a mandulát megpirítjuk, és azzal díszítjük a torta oldalát, a tetejét megszórtam japán zöldtea porral s hogy még szaftosabb legyen meglocsoltam egy kis extra görög joghurttal is.Foods and Parties 018

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s