Fekete olajbogyós csirke olasz módra

Posted on Updated on

aronia 027Hozzávalók: minden személyre 1 db csirkemell filé, 2 ek oliva olaj, 1 ek vaj, 1 kis üveg vagy konzerv fekete olajbogyó, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 1 kk rozmaring, 1 kk kakukkfű, 1 kk oregánó friss koktél paradicsom, 1 konzerv paradicsom, köretként tészta, rizs vagy friss, ropogós kenyér, parmezán sajt

aronia 029

Az elkészítés módja:

Az olívaolajat felhevítjük a vajjal keverve, majd megpároljuk benne a csirkemellfiléket. Az így elősütött húst kb 3 perc múlva kivesszük, egy tányérra félretesszük, ezután a zsiradékon üvegesre sütjük a finomra aprított hagymát.

Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, az oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, majd felöntjük a paradicsommal és egy kevés vízzel vagy fehér borral. Visszatesszük a csirkét a zöldségek mellé, hozzáadjuk az olajbogyót, sózzuk, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a csirke puha lesz. Végül fedő nélkül addig főzzük nagyobb lángon, amíg a szaft el nem éri a kívánt sűrűséget. Tálalás előtt ráreszeltem egy kis parmezánt. Friss fehér kenyér, rizs vagy tészta illik hozzá.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s