Zürichi paradicsomleves

Posted on Updated on

Egy ebéd vagy vacsora egy svájci ember számára csak akkor teljes, ha egy jó forró levessel kezdődik. MPI day 045

Hozzávalók: 2 db kis hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 leveskocka, só, bors, 3/4 kg paradicsom, 2 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, 1 kk cukor, friss bazsalikom, crouton kocka

Az elkészítés módja: Egy evőkanál olajban néhány percig pároljunk 1-2 apróra vágott hagymát, 2 gerezd fokhagymát, 3/4 kiló ugyancsak apróra vágott paradicsomot. Miután megpároltuk a zöldségeket, hintsük meg egy evőkanál liszttel, eresszük fel egy kis vízzel és keverjük simára. Dobjuk bele a leveskockát és ízesítsük 1 kiskanál cukorral. Hagyjuk a levest felforrni, majd 10-15 percig lassú tüzön főzzük. Egy másik fazékban keverjünk össze negyed liter tejszínt, 10 dkg reszelt sajttal és 1 tojásfehérjével. Merjünk hozzá egy keveset a levesből, keverjük össze alaposan, majd öntsük az egészet az addigra megfőtt és összeturmixolt leveshez. Vigyázat ezután már nem szabad a levest felforralni csak melegíteni. Friss bazsalikom levelekkel megszórva, crouton hozzáadásával tálaljuk.

A friss paradicsom helyett természetesen főzhetjük konzerv paradicsomból is.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s