Forró málna szószos vanília fagyi

Posted on Updated on

  • István király 132A forró málna öntettel leöntött vanília fagylat egy érdekes német fagylalt kehely variáns. Gyerekeknek különösen ajánlott, mert a meleg málna szósz felolvasztja egy kicsit a jéghideg fagylaltot, így nem fájdul meg a torkuk a nagy nyári melegben sem.
  • Hozzávalók:
  • 500 gr málna
  • 150 gr cukor
  • 1/4 l víz
  • fél citrom vagy lime leve
  • vanília fagylalt 2 gombóc személyenként
  • habbá vert tejszín a díszítéshez
  • Az elkészítés módja:
  • A málnát egy tálba tesszük, ráöntjük a cukrot, a vizet meg a lime levét. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a málna levet eresszen. Ezután turmixgépben pürésítjük a málnát majd egy lábosba öntjük és feltesszük főni (lassú tűzön 10 percig főzzük). Amikor letelt az idő a málnapürét egy szűrőn átpaszírozzuk, hogy ne kerüljön mag a forró coulisba. Tálaláskor adagoljuk ki a vanília fagylalt gombócokat mindegyik fagyis kehelybe és öntsük rá a forró málna szószt. Friss málnaszemekkel és felvert tejszínnel díszítve azonnal tálaljuk.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s