Mini baromfi burgerek

Posted on Updated on

IMG_8792Hozzávalók: 2 db csirkefilé, 1 hagyma, friss zellergumó, kockára apró vágva, egy zöld Granny Smith alma, 2 ek Worcestershire szósz, 1 ek mustár, só, bors, 2 kk fahéj, 2 ek olaj, panko japán zsemlemorzsa, 1 tojás, savanyú uborka

1. Tisztítsuk meg a zellert és a hagymát vágjuk fel kis kockákra. Hámozzuk meg az almát és szintén kockázzuk fel. Forrósítsunk vajat vagy olajat és pároljuk meg benne a hagymát, zellert és az almát. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg bőven fahéjjal.

2. Daráljuk meg a csirkefiléket, adjunk hozzá 1 tojást, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a zelleres-almás zöldségeket. Panírozzuk a pankóban vagy zsemlemorzsában, formáljunk belőlük mini hamburgereket és süssük ki forró olajban.

3. Tálalás előtt kenjük meg a mini zsömléket mustárral (tárkonnyal kikevert mustárral még finomabb) helyezzük közé a burgert, a karikára vágott savanyú uborkát és tegyük tálcára. Még finomabb, ha megszórjuk szezámmaggal és fogyasztás előtt egy fél perc alatt ropogósabbá tesszük a sütőben vagy a mikróban.Belgium 2013 june 274 crop 2.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s