Süllő citromos mártásban sült édesköménnyel

Posted on Updated on

Irish Bayrish 013Hozzávalók: minden személyre 1 szelet fehérhúsú halfilé

1 ek vaj (minden szelethez)

bors

1 rozmaring ág

1 fej friss édeskömény

2 tojás

3 ek kukorica liszt

1 ek fehér balzsamecet vagy borecet

só a sütéshez olaj

A citromszószhoz:

5 dkg vaj

kukorica liszt a sűrítéshez

1 csipet cukor

tejszín

1 tojás sárgája

só vagy leveskocka

1 kk kurkuma

1 fél citrom leve

Az elkészítés módja:

Először a mártást készítjük el úgy, hogy a vajat felforrósítjuk, megszórjuk liszttel, kissé megpergeljük, majd felöntjük vízzel és 5 percig főzzük.  Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kurkumával és hozzáadjuk egy fél citrom reszelt héját. A tojássárgáját elkavarjuk a tejszínnel és egy kevés mártással, majd visszaöntjük és összeforraljuk. Kicsit pihentetjük, majd citromlével ízesítjük.
Ezután megmossuk az édesköményt és felszeleteljük hosszában. Sózzuk. Elkészítjük a palacsinta tésztához hasonló sűrítményt: Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a szódabikarbónás kukoricalisztet meg az 1 evőkanál borecetet. Amikor kellő sűrűségű tésztát kaptunk, belemártjuk az édeskömény szeleteket és forró olajban kisütjük.

A hal pár perc alatt kész, ezért azt készítjük el a legutoljára: Megmossuk, majd sózzuk, és borssal ízesítjük a halszeleteket. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a halszeleteket mindkét oldalon átsütjük benne. Mellé dobjuk a friss rozmaring ágat végül 2 evőkanál fehér borral vagy borecettel ízesítjük. Egy mély tálba kanalazzuk a szószt, ráhelyezzük a halszeletet és a ropogósra sült édesköményt. Isteni finom!Irish Bayrish 014

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s