Csicseri borsó lisztbe hempergetett zöldség fánkok

Posted on Updated on

Provence 427cropA fánktésztához valók:

  • kukorica liszt vagy csicseri borsó liszt a panírozáshoz, sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • brokkoli, karfiol, padlizsán, paradicsom
  • olaj a sütéshez

A szószhoz:

  • 2 dl majonéz
  • 1 dl joghurt vagy tejföl
  • 3 ek tabasco
  • citromlé
  • 2 ek kapribogyó
  • 1 kis hagyma

A burokhoz: Keverjük hozzá a liszhez a sütőport, és a sót. A felvert tojásokhoz adjuk hozzá a tejet. Öntsük hozzá a liszthez, egy palacsintatésztához hasonló masszát kapunk.

A karfiolt és a brokkolit dobjuk szedjük rózsákra majd dobjuk be forrásban lévő vízbe és főzzük 3 percig. ( a padlizsánt nem kell főzni) Ezután szűrjük le a zöldségeket, majd mártsuk bele azokat a masszába és süssük ki forró olajban. Akkor jó a sült zöldségfánk, amikor ropogós, aranybarnára sül. Tegyük a kész zöldség fánkokat egy konyhatörlővel vagy szalvétával kibélelt tálra. Csak ekkor sózzuk meg.

A szószhoz keverjünk mindent össze. Abba mártogatva fogyasztjuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s