Illatos fűszerburokban sült farkassügér majonézes cékla salátával

Posted on Updated on

june 2014 031Hozzávalók a halhoz:

2 db fehérhúsú halfilé (farkassügér)

liszt

1 db tojás

zsemlemorzsa (vagy japán pankó)

1 ek friss kapor

1 ek friss koriander

1 ek friss menta és citromfű

fél citrom leve

bors

olaj

A majonézes cékla salátához:

2 db előfőzött cékla

kapor

2 ek majonéz

1 ek borecet

2 ek oliva olaj

1 kk barnacukor

1 kk mustár

2 db kis lila hagyma

1 kis konzerv kukorica

2 ek friss tárkony

Az elkészítés módja

Melegítsük elő a sütőt 200’C-ra

Keverjük hozzá a fűszereket a zsemlemorzsához, nyomjuk rá a fél citrom levét, és adjunk hozzá 1-2 ek oliva olajat. Tegyük egy turmixgépbe és pépesítsük.

Miután megsóztuk és borsoztuk a halat, hempergessük meg a lisztben és a tojásban majd a fűszeres zsemlemorzsában.

Helyezzük a halfiléket egy zsírpapírral vagy fóliával kibélelt tepsire és süssük ropogósra 17-20 perc alatt (a hal vastagságától függően kell kevesebb vagy több ideig sütni, addig, amíg ropogósra nem sül)

Mialatt sül a hal készítsük el a cékla salátánkat: vágjuk kockára vagy szeleteljük fel “carpaccio-szerűre” az előfőzött céklát, sózzuk borsozzuk és ízesítsük egy kiskanál barna cukorral. Készítsük el az oliva olajból és borecetből az öntetet a mustár hozzáadásával. Ezután szórjuk meg a céklát bőven a kaporral és a tárkonnyal majd öntsük rá a kukorica konzervet és locsoljuk meg az öntettel. Végül kanalazzuk rá a tetszés szerinti mennyiségű majonézt.

Vegyük ki az illatos sült halat a sütőből, helyezzük rá mindegyik filét egy-egy céklalevélre és körítsük a cékla salátával.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s