Epres endívia saláta málnaecet öntettel

Posted on Updated on

Schliessheim and Africa days 022Hozzávalók:

3 db nagyméretű endívia

200 gr eper

bors

1,5-2 dl oliva olaj

2 kiskanál barna vagy pálmacukor

1 evőkanál málnás borecet

Az elkészítés módja:

Vágjuk ketté a megmosott endíviákat, vágjuk ki a torzsájukat és daraboljuk fel tetszés szerinti nagyságúra, vagy csak szedjük leveleire. Helyezzük az endíviát egy salátástálba és szórjuk meg a barnacukorral. Sózzuk, borsozzuk. Miután alaposan megmostuk az eper szemeket, vágjuk le a szárukat és negyedeljük. Osszuk el egyenletesen az epret az endívia salátán.

Adjunk hozzá a 2 dl olajhoz 1 evőkanál borecetet, majd öntsük rá a salátára és egy kanállal óvatosan keverjük össze.

Friss bagettel vagy vajas piritóssal kínáljuk.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s