Csokoládé meringue torta

Posted on Updated on

may 2014 025may 2014 024Egyik nagy kedvencem ez a liszt hozzáadása nélkül készült, tökéletesen megkomponált torta

Hozzávalók a tortához:

24 dkg étcsokoládé megolvasztva
140 gr vaj, szobahőmérsékletű

190 gr barnacukor
6 tojás szétválasztva
1 evőkanál vaníliakivonat

durvára tört mogyorót is tehetünk bele

A meringue-hez: 4 tojásfehérje
¼ teáskanál tisztított borkő vagy ecet
250 gr cukor
100 gr étcsokoládé apró kockákra vágva
1 evőkanál kukoricakeményítő

Az elkészítés módja: A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, belisztezünk. Az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra verjük elektromos mixerrel, hozzáadjuk a barnacukrot és jól összekeverjük. A tojás sárgákat egyenként hozzáütjük, miközben továbbra is keverjük a tésztát a mixerrel. Ezután hozzáadjuk a csokoládét és a vaníliát is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokoládés krémhez keverjük. A formába öntjük.
A meringue-hez a tojásfehérjékből egy csipet sóval habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, majd kb. 8 percig gyors fokozaton tovább verjük. Az a jó, ha szép fényes lesz. Egy spatulával rákenjük a csokitorta tetejére és a sütőbe tolva  50-60 percig sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni (kb. 10 percig), majd egy éles késsel körbevágjuk. Fogyasztásig érdemes még egy fél órát várni.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s