Spárga saláta zöld almával és grillezett kecskesajttal

Posted on

Appel-aspergeslaatje+met+geitenkaasHozzávalók:

2 csomag (1 kg) fehér, flamand spárga, 1 tojás, 2 ek borecet, 200 ml kukorica olaj, 1 zöld alma, 4 kicsi kerek kecske sajt, 4 szelet bacon sonka, 1 ek tárkony, 1 doboz vizitorma, só, bors rukkola

Az elkészítés módja

Tisztítsuk meg a spárgákat és tegyük fel főni enyhén sós vízben max. 10 percre. Amikor megfőtt szűrjük le és vágjuk fel a spárgákat 3-4 centis egyenlő darabokra. Mossuk meg az almát, vágjuk ki a csutkáját és szeleteljük fel apró kis kockákra.

Tekerjük a kecskesajtokat körbe a bacon sonkával, majd tegyük be a mikróhullámú sütőbe vagy csak egy lábosban süssük 3 percig, addig, amíg a sonka ropogós nem lesz.

Készítsük el a dresszinget az olajból, tojásból és a málnás borecetből. Szórjuk meg a tárkonnyal is. Mossuk meg a vizitormát és vágjuk apróra. Vegyük elő a tányérokat, helyezzük rá a spárgát, az almát, szórjuk meg a vizitormával és öntsük le a dresszinggel. Végül helyezzük mindegyik tányér a közepére a ropogósra sült baconos kecskesajtot.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s