Gyömbéres pisztrángfilé, sáfrányos tejszínes szószban

Posted on Updated on

 

Kloster stüberl 038

Hozzávalók:

személyenként 100 gr lazacpisztráng

2 kakukkfű ág

1 kk chili paprika

2 db babérlevél

2 ek barna vaj

1 db cukkini

1 db sárgarépa

1 ek citromhéj

A szószhoz:

2 kk cukor

3 ek citromlé

200 ml   zöldségleves

200 g tejszín

0.1 gr sáfrány

2 szelet friss gyömbér

1 gerezd fokhagyma

só, 1 kk citromhéj

1 kk paprika

Az elkészítés módja:

Melegítsük elő a sütőt 80° fokra. Dörzsöljünk be egy tűzálló tálat vajjal. A konyhakész pisztráng filéket mossuk meg és távolítsuk el belőlük a szálkákat egy csipesszel. Helyezzük el a halfiléket a tűzálló tálban (a bőrükkel felfelé állítva). Tegyük melléjük a kakukkfüvet, a babért, a chili paprikát, fedjük be a halat alufóliával és süssük 20 percig.

Közben tisztítsuk meg a zöldségeket. Reszeljük le a répát és a cukkinit is. Ezután készítsük el a szószt a következőképpen: karamellizáljuk a cukrot, csavarjuk rá a citromlevet, majd öntsük fel a zöldséglevessel és a tejszínnel. Dobjuk bele a répát és a cukkinit, ízesítsük a sáfránnyal, a gyömbérrel, a babérral, a reszelt fokhagymával és a citromhéjjal, hagyjuk forrni 1 percig. Ezt követően mérsékeljük a lángot alatta, távolítsuk el a babért meg a fokhagymát. A zöldségek miatt főzzük a szószt még pár percig majd végezetül sűrítsük be a kukorica keményítővel.

Közben a sütőből vegyük ki a pisztrángot, húzzuk le a bőrét, távolítsuk el róla egy villával az alatta lévő szürkés réteget. Ezután egy kevés vajban süssük át mégegyszer. Dobjunk mellé némi citromhéjat, szórjuk meg paprikával majd helyezzük vissza a a sütőbe, hogy melegen maradjon. Tálaláskor rendezzük el a halfilét egy mély tányérban, öntsük le a tejszínes szósszal és friss bagettet adjunk hozzá.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s