Marinádozott lazac, fürjtojással és zöldspárgával

Posted on Updated on

March 18 041Ezen a tavaszi tányéron minden finomság megtalálható, a marinádozott lazac, melynek a friss gyömbér különösen jó ízt ad, a zöld spárga és a Mirin, nem beszélve a szezám magról, mintha az Isten is egymásnak teremtette volna őket. A fürjtojásban állítólag jóval kevesebb koleszterin van, mint a tyúktojásban, így megnyugtathatjuk a lelkiismeretünket, hogy ezúttal is kalóriaszegényen táplálkoztunk.

Hozzávalók: 4 db fürjtojás egy személyre, wasabi, 1 doboz, friss görög joghurt

A lazachoz: minden személyre 1 szelet lazac kb. 150 gr, szója szósz, 100 gr friss gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipet cukor, vagy 1 kk méz, 1 ek rizsecet, olaj a sütéshez

A spárgához: só, 1 ek Mirin (japán édes rizsecet), 250 gr spárga, 1-2 ek szezám olaj, 2 ek szezám mag

A limette habhoz: 1 db zöld citrom, 100 ml víz, 1 ek szója lecitin

Az elkészítés módja

1. Főzzük meg a fürjtojásokat, úgy hogy a forrástól számítva csak 2 1/2 percig hagyjuk főni a lábosban. Amikor lejárt az idő, vegyük le a rezsóról és csorgassunk rá 2 percen keresztül hideg folyóvizet. Óvatosan szedjük le a fürjtojásokról a héjukat (félre tehetjük húsvéti dekorációnak).

2. Készítsük el a lazac marinádot: öntsünk szójaszószt egy téglalap alakú tálba, reszeljük hozzá a gyömbért, meg a fokhagymát, ízesítsük egy csipet barna cukorral vagy mézzel, (agavé vagy gyömbér sziruppal) és a rizsecettel. Hagyjuk állni 20 percig a lazacot a marinádban, félidőben megforgathatjuk.

3. Tisztítsuk meg a spárgákat, vágjuk ketté, és kezdjük el párolni a szezám olajban vagy aki nem szereti akkor olajban, sózzuk és a Mirinnel-japán rizsecettel savanyítjuk. Aki savanyúbban szereti citromlevet is csavarhat rá. Végül szórjuk meg bőven a szezám maggal.

4. Pároljuk meg a lazacot egy kevés olajban kb. 3-5 percig majd tegyük be a 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük 15 percig.

5.Készítsük el a limette habot: a zöldcitrom levét keverjük össze a vízzel majd adjuk hozzá az 1 evőkanál szója lecitint. Keverjük össze, hagyjuk 2 percig állni, hogy megfelelő sűrűségű habot kapjunk.

6.Keverjük hozzá a fél pohár joghurthoz a tetszés szerinti mennyiségű waszabit (japán torma), villával jól dolgozzuk össze és ezzel díszíthetjük a kettévágott fürjtojások tetejét.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s