Rántott kolbász fürjtojással

Posted on Updated on

March 18 038Egy kis húsvéti előzetes ez a fürjtojásos burger.

Hozzávalók:

4 db fürjtojás

1 pár sütnivaló kolbász belseje (2 db kolbász)

1/3 kk paprika

¼ kk rozmaring

¼ kk zsálya

¼ szerecsendió

bors

A panírozáshoz: liszt, 1 extra tojás, kenyérmorzsa

olaj a sütéshez

Az elkészítés módja:

Húzzuk le a kolbászok bőrét, a húst nyomjuk össze egy villával, szórjuk meg a pirospaprikával és a fűszerekkel, ha kell sózzuk, borsozzuk. Készítsük el a panírozáshoz szükséges hozzávalókat, egy tálban a lisztet, a másikban a tojást, a harmadikban a zsemlemorzsát. Tegyük fel főni a fürjtojásokat, de a forrástól számítva csak 2 percig főzzük, majd vegyük ki őket és 2 percen keresztül folyassunk rájuk hideg vizet. Szedjük le óvatosan a héjukat. Ezután osszuk négyfelé a húst és formáljunk belőlük kis labdákat. Tegyük bele a lisztbe az első húsgolyót és a tenyerünkkel lapítsuk le, próbáljunk belőlük ovális tojásokat formálni. Nyomkodjuk bele a húsok közepébe a tojásokat, majd panírozzuk úgy, hogy a kolbászos fürjtojást először a lisztbe hempergetjük, utána a tojásba majd a zsemlemorzsába. Végül süssük ki forró olajban. Vágjuk ketté a gombócokat és rendezzük el egy tányéron. Mustárral, tormával vagy uborkával kínáljuk.valentines-064

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s