Zeller-fehérrépa krémleves sajtos zsömlével

Posted on Updated on

napoleon 001Hozzávalók: 20 dkg friss zeller, 2 db fehérrépa, fél fej hagyma, só, bors, 1 kk kakukkfű, másfél dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 1 kk curry, 1 dl főzőtejszín, 2-3 ek vaj

minden személyre 1 db zsemle, Emmentáli vagy Gouda sajt

Az elkészítés módja: Tisztítsuk meg a zöldségeket és reszeljük le vagy vágjuk fel nagyon apró kockákra. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, dobjuk bele a hagymát és a zöldségeket. Pároljunk mindent együtt kb 2-3 percig, majd öntsük fel a fél liter kockából főzött csirkehúslevessel. Szórjuk meg a curryvel, kakukkfűvel és amikor forrni kezd öntsük hozzá a fehér bort. Mérsékelt tüzön 20-25 percig főzzük. A főzés befejezése előtt öt perccel hozzáöntjük a tejszínt. Tálalás előtt összeturmixoljuk.

A zsömléket egy tálra tesszük, ráreszeljük a sajtot és a mikróhullámú sütőben pár perc alatt ráolvasztjuk. Kimérjük a levest a tányérokba és a ropgós, sajtos zsömlével fogyasztjuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s