Kacsacomb, párolt, fahéjjal ízesített vörös káposztával

Posted on

100 kms third time 015

Ennek a receptnek a különlegessége a párolt káposzta fahéjjal. Tipikus osztrák étel a vadász szezon kezdetén.

Hozzávalók: minden személyre 1 kacsacomb

A párolt káposztához:
1.5 kg vörös káposzta
2 lapos evőkanál só
5 evőkanál kacsazsír
1 narancs és fél citrom leve
1 alma
1 kiskanál őrölt köménymag
1 kiskanál bors
1 kiskanál szegfűszeg
1 kanál fahéj
3 evőkanál borecet
1 dl vörösbor
2 evőkanál cukor
egy kevés delikát ételízesítő
1 fej vöröshagyma

 

 

Az elkészítés módja

A sütés előtti este jól besózzuk a szépen megtisztított, előkészített kacsacombokat. A sütőtepsibe rakjuk, majd alufóliával letakarva a hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap az előmelegített sütőbe helyezzük, sem vizet, sem zsiradékot, sem más adalékot nem adunk hozzá. A sótól ereszt annyi levet, amivel elindíthatjuk a sütést, és a gyenge kacsa omlósra, puhára sül a saját levében. Félidőben megfordítjuk, saját levével locsolgatjuk, szép ropogósra sütjük, az utolsó fázisban, már fólia nélkül.
Közben a káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd két evőkanálnyi sóval besózzuk, és állni hagyjuk. A kacsazsírból kölcsönveszünk 5 evőkanálnyit, ezen megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, kicsit megsózzuk, hogy könnyebben megdinsztelődjön, majd rárakjuk a felszelt, sóból kinyomkodott káposztát. Hozzáadjuk a kockára vágott almát, és ráöntjük a vörösbort (ha szükséges, egy kis vizet is hozzáadhatunk).
Borsozzuk, köménymagot, szegfűszeget és fahéjat szórunk rá. Rövid ideig pároljuk, amíg kissé összeesik. Ekkor rákerül a borecet vagy narancslé, a cukor és az ételízesítő. Gyakori kevergetés mellett, fedő alatt készre pároljuk. Amennyiben szükséges, ismét megsózzuk.
A sült pecsenyét a párolt káposzta társaságában burgonyagombóccal vagy galuskával körítve tálaljuk.

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s