Pisztráng mediterrán módra zöldségágyon

Posted on Updated on

PullachAdvent 001PullachAdvent 002Franciaországban, Provence-ban ettem ezt a kiváló halat. Grillezni is lehet, kiváló nyári étel!

 

Hozzávalók: személyenként 1 pisztráng, 1 kg burgonya, fél kg paradicsom, 1 csipet barna cukor, 5-8 gerezd fokhagyma, só, bors, 1-2 db hagyma felkarikázva

1 csokor petrezselyemzöld, 1 kiskanál rozmaring, 1 kiskanál oregánó, 1 kk kakukkfű, olívaolaj a sütéshez

Elkészítés módja:

Tisztítsuk meg a halakat, kaparjuk le róla a pikkelyeket, és bő folyóvíz alatt öblítsük át még egyszer. Sózzuk, borsozzuk, majd reszeljünk le egy gerezd fokhagymát, és keverjük hozzá egy kevés vajhoz. Vágjuk fel apróra a petrezselyemzöldet, és adjuk hozzá a vajhoz. Kenjük meg a vajas petrezselyemmel a hal belsejét, majd helyezzük el a pisztrángokat a tepsiben. Hámozzuk meg a burgonyát, vagy – ha újkrumpliból készítjük – kaparjuk le a héját, vágjuk ketté, és helyezzük el a halak között. Enyhén sózzuk meg. A paradicsomokat vágjuk be a tetején kereszt irányban, reszeljünk rájuk fokhagymát, és locsoljuk meg olívaolajjal mindegyiket, majd ízesítsük egy-egy csipet barna cukorral. Végezetül dobjuk rá a tepsire a hagyma karikákat, a fokhagymagerezdeket, meg a rozmaringágakat vagy a rozmaringport és az oregánót. 220 fokon 30 percig sütjük, időnként forgassuk át a halakat a másik oldalukra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s