Kaszinó a kórházban, megérkezett Ella-Luna!

Posted on Updated on

21

4154_043009_onesiecookies_vert45Legutoljára akkor írtam Vivienneről, a “shabby shick” dizájnerről, amikor örömmel várta kislánya érkezését. Nos június elsején megszületett Ella-Luna, a “Holdbébi”,  ezt az állandó jelzőt én adtam neki, miután megtudtam, hogy Luna lett a második neve. Tapintatból, csak június 4.-ére jelentkeztem be Vivienhez. Amikor a kórház újszülött osztályán kiszálltam a liftből, mivel orvosnak, nővérnek nyomát se láttam, (később sem) elkezdtem keresni a Vivien által megadott szobát. Szerencsére belga szokás szerint az inkább panzióra, mint kórházra emlékeztető szobák ajtajára ki volt függesztve az újszülött neve, súlya, és a születés ideje. Így találtam meg a kis holdbébit, Ella-Lunát, aki 3 kg 55 dkg-val született és 52 cm hosszú volt. A kopogtatásra Simon nyitott ajtót, miután gratuláltam neki, végre megpillantottam a boldogságtól eufórikus állapotban lévő Vivient, aki Ella-Lunával a kezében pontosan úgy festett, -s itt most egy hatalmas közhely következik-, mint Leonardo madonnája a kisdeddel. Csak annyi volt a különbség, hogy Viv az ágy közepén piros-kékkockás pizsamában ült, kezében Ella-Lunával. Simon azonnal pezsgőt bontott, koccintottunk az újdonsült szülők és a gyermek egészségére. Vagy 10 percet beszélgethettünk, (a szülés megindulásáról és a császármetszés utáni fájdalmas pillanatokról), amikor Viv a történetében éppen addig jutott, hogy megindult a teje, 3 barátnője lépett be. Mindenféle kézmosás nélkül először Viv nyakába borultak, majd elkezdték egymásnak adogatni a gyermeket, csókolgatták, becézgették, gyönyörködtek benne. Közben Simon újabb palackot bontott, Vivienne pedig átvette az ajándékokat, amit egy listáról lehetett kiválasztani egy Simon és Vivienne által megadott baba boltban.

Hamarosan újabb látogatók érkeztek, Simon nagyanyja és nagynénje, ekkor már vagy tizenketten tolongtunk a kis szobában, a Holdbébi szerencsére a másik helységben, egy átlátszó, kis plasztik bölcsőben szunyókált, mert a szoba levegője a nyitott ablak ellenére kezdett fojtogatóvá válni.

Míg Vivienne a rokonokkal beszélgetett, megcsodáltam a virágkompozíciókat, az ajándékokat, a képeslapokat. Belga szokás szerint én is megkaptam a rózsaszín, fehér, fekete csíkos dobozkába csomagolt kétféle pralinét ajándékba, melyre Ella neve volt rányomtatva. A kaszinózásnak végül a kisbaba vetett véget, sírással jelezve, hogy itt van a szoptatás ideje.6515_MEDIUMElla 074Ella 188

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s